Hlavní výhody inovace

Řidič nemusí pro provedení platby opustit vozidlo, ale pouze přiloží platební kartu ke čtečce umístěné na výjezdovém stojanu. Na displeji se zobrazuje částka za parkovné. Pro uživatele parkoviště jde o zvýšení komfortu, kdy už nemusí jít s lístkem k automatické pokladně. Zároveň neplatí žádný poplatek za tuto službu. Daňový doklad si zákazník může vygenerovat prostřednictvím webového rozhraní.

Bezkontaktní platba snižuje opotřebení mechanických automatických pokladen a tím i provozních nákladů. Zároveň napomáhá zrychlení dopravního provozu v parkovišti. Dříve vznikaly kolony aut na výjezdu, když zákazník zapomenul zaplatit parkovné a musel s lístkem k pokladně. To nyní odpadá.

Zákazník platí pouze cenu parkovného dle sazebníku, bez dalších poplatků z tuto službu. Provozovatel platí bance poplatek za uskutečněné platby dle smluvního tarifu.

Bezkontaktní platby fungují na automatických pokladnách již řadu let. Nyní, po 1/2 roce fungování bezkontaktní platby na výjezdech má tato služba podíl 37% všech bezkontaktních plateb.

Odebírejte novinky ČPA. Dozvíte se i aktuality o konferenci.