Systém placeného stání v lokalitě města Tábor zahrnuje 1450 parkovacích míst, z čehož 759 je určeno pro návštěvníky, 590 pro rezidenty/abonenty, 71 míst připadá pro ZTP a 30 míst je vyhrazených. Ceny za parkovné se pohybují od 10 do 40 Kč.

Od roku 2018 je v provozu naváděcí systém pro parkovací dům s označením VOLNO – OBSAZENO a číselníkem počtu volných míst, Roku 2019 na webu provozu parkování (www.parkovistetabor.cz) online informace o počtu volných míst Parking Centrum, povrchové parkoviště Tabačka.
Od roku 2017 je díky výměně všech parkovacích automatů a doplnění automatických pokladen možná úhrada parkovného ve všech částech města platební kartou. K možnosti platby mincemi a SMS jde o významné rozšíření systému plateb v parkovacích automatech. V roce 2019 byla spuštěna platební aplikace SEJF pro platbu parkovného na parkovacích automatech. Ve stejném roce byly spuštěny i webové stránky parkovistetabor.cz – s online informací o počtu volných míst a důležitými informacemi o parkovacím systému v Táboře. Parkovací dům Parking Centrum byl v roce 2017 doplněn o možnost dobíjení elektro mobilů za cenu 3Kč/Kwh pomocí systému aplikace EVMAPA. Připojení vozidla přes zásuvku MENNEKES 2x třífázové dobíjení 400 V/32 A. V roce 2019 byla možnost nabíjení elektromobilů rozšířena i do parkovacího domu Tabačka.

Systém řešící parkování ve všech lokalitách města od záchytných bezplatných míst v dostupnosti MHD, přes parkovaní u vlakového a autobusového nádraží s možností úhrady parkovného na týden (80Kč), po parkování v lokalitách centra města s hodinovou sazbou. Na všech záchytných parkovištích je možnost přestupu na MHD. Celková kapacita záchytných parkovišť je přes 600 míst.

V roce 2019 byla provedena studie stavby nového parkovacího domu na Sídlišti nad Lužnicí. Následující rok započala příprava projektové dokumentace na stavbu.

Odebírejte novinky ČPA. Dozvíte se i aktuality o konferenci.